Beveiligingslek software Apache Log4j

Naar aanleiding van het nieuwsbericht dat in december vorig jaar naar buiten kwam over de software Apache Log4j, die door veel bedrijven wordt gebruikt, willen wij u informeren over de mogelijke gevolgen indien u gebruik maakt van deze software. In het artikel dat de NOS publiceerde op zaterdag 11 december 2021 wordt gewaarschuwd over het gevaarlijke beveiligingslek.

 

Het Nationaal Cyber Security Center heeft in december ook de hoogste waarschuwing afgegeven. Het lek van Apache Log4j heeft een hoog risico en veel impact. Cybersecurityexperts waarschuwen voor een golf van cyberaanvallen de komende weken. Het NCSS adviseert bedrijven die gebruikmaken van de software om de updates te installeren, die beschikbaar gesteld zijn door Apache, tegen de ernstige kwetsbaarheid van de software. Ook heeft het NCSS een lijst online geplaatst waarin applicaties worden vermeld die kwetsbaar zijn als gevolg van de ernstige kwetsbaarheid.

 

Wij verwachten dat er veel bedrijven zijn die gebruikmaken van deze software en daarom het risico lopen om slachtoffer te worden van een cyberaanval.

 

Indien u gebruik maakt van deze software zorg dan voor de installatie van de updates en geef criminelen geen kans!

Advies nodig? Bel 040 21 11 789 of mail ons op info@leve.nl