Home > Uw medewerkers > Ziektekosten

Ziektekosten

Ziektenkosten beperken zich niet tot een zorgverzekering. Als ondernemer kunt u een collectieve zorgverzekering aanbieden maar u moet vooral ook nadenken over wat er moet gebeuren als één van uw medewerkers (langdurig) ziek wordt. Leve kan de risico’s voor u analyseren en adviseren welke verzekeringen gewenst zijn.

Leve zorgt voor uw medewerkers

Ziektekosten
Aan een collectieve zorgverzekering zitten zowel voor u als voor uw medewerkers voordelen. Uw medewerkers krijgen een collectiviteitskorting op hun premie tot maximaal 5 procent op hun basisverzekering en aanvullende verzekering. Daarmee bied u uw medewerkers iets extra’s, een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Daarnaast weet u bij welke verzekeraar uw medewerkers (degenen die meegaan in de collectieve verzekering) zijn aangesloten en welke zorg vergoed wordt. Daarbij maakt u afspraken over ontdubbeling van de zorgkosten. Het scheelt u veel tijd, omdat de verzekeraar u zorg uit handen kan nemen.
Bij een aantal verzekeraars heeft u de mogelijkheid om een speciaal pakket samen te stellen gericht op fysieke inspanning bijvoorbeeld.

Arbeidsongeschiktheid / WIA
Ook uw medewerker kan arbeidsongeschikt worden. Na 2 jaar ziekte krijgt uw medewerker te maken met de wet WIA. Is uw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan vult een WIA-verzekering het inkomen gegarandeerd aan tot minimaal 70%. Deze zekerheid geldt voor inkomens tot maar liefst € 100.000,-. Een goede basis voor uw medewerkers.

Preventief medisch onderzoek
Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een onderzoek naar de relatie tussen de gezondheid van een werknemer en zijn werk. Dit zit niet in de basis verzekering maar kan wel aanvullend verzekerd worden.

Verzuimpreventie en advies
Het voorkomen van ziekteverzuim en begeleiden van zieke medewerkers kan u veel geld en tijd kosten. Er gelden vele wettelijke verplichtingen. En waar haalt u de kennis vandaan? Leve adviseert een Verzuimverzekering in combinatie met dienstverlening van een arbodienst waarmee wij samenwerken. Dan heeft u financiële zekerheid voor de loondoorbetaling van een zieke werknemer. Plus een effectieve aanpak van (preventie van) ziekteverzuim, met persoonlijke begeleiding.