Cyberrisico’s verzekeren is belangrijk, maar werken aan preventie is nog belangrijker!

Het is belangrijk dat (potentiële) verzekerden zich wapenen tegen cyberrisico’s. Daarom werken Leve en SWITCH Technology sinds september samen aan dit belangrijke onderwerp met MMOX. Een technologie die cyberaanvallen preventief aanpakt. Een interview met Frank Kraakman (LEVE) en Marc van Steenoven (SWITCH Technology) (Foto).

 

 

Kraakman: “Cyber is een groot en veelzijdig onderwerp. Het gaat over beveiliging, over monitoring en incident respons, maar ook over mensen. Veel bedrijven maar ook particulieren worstelen met de vraag ‘waar moet ik beginnen?’ Welke voorbereidingen moet ik treffen om digitale ontwrichting tegen te gaan? Dagelijks zijn wij bij Leve bezig om ondernemers bewuster te maken van actuele cyberdreigingen. Door samen te werken met een partij als SWITCH Technology verwacht ik dat we samen nog meer klanten kunnen  helpen om hun cyberrisico verder te beheersen.” Marc van Steenoven van SWITCH Technology: “Wij zijn blij met een partner als Leve omdat ook zij zich willen richten op preventie. Dat scheelt een hoop kosten, bedrijfsleed en ergernis achteraf.”

 

Steenoven: “Als bedrijf zijn wij al jaren verzekerd bij Leve. Daardoor kennen we elkaar. Sinds kort hebben we de handen ineengeslagen. Want de samenwerking is tot stand gekomen omdat beide organisaties willen werken aan preventieve dienstverlening op dit gebied. We zien in de markt dat vooral MKB-bedrijven hier hulp bij kunnen gebruiken. Een analyse van de risico’s, de mogelijkheden van preventie en van verzekering zijn niet meer weg te denken. “Wij bieden nu de mogelijkheid om het volledige beheer van cyberrisico’s te organiseren door middel van deze nieuwe technologie die door MMOX wordt geleverd.”

Frank Kraakman - Leve B.V.

Wat doet MMOX?
Van Steenoven: “MMOX verlaagt het cyber risico van je onderneming. Je krijgt de nieuwste technologie, monitoring, inzicht, gerichte adviezen, incident response, aangevuld met een cyberverzekering. Alles voor je geïntegreerd tot een zorgeloze dienstverlening op basis van cyber risico management. Deze is bewezen effectief, voor iedereen begrijpelijk én voor een vast betaalbaar bedrag per jaar. De MMOX oplossing is ontwikkeld in samenwerking met Nationale Nederlanden en wordt op de markt gebracht door de ABN AMRO bank en SWITCH Technology. Qua techniek heeft MMOX geen impact op de bestaande IT infrastructuur, het vormt een dynamische beveiligingsschil die vóór de firewall wordt aangebracht.”

 

Preventie werkt
“Je verzekert wel je huis, maar niet je bedrijfsprocessen tegen cyber aanvallen,” vult Kraakman aan. “Dat is toch gek.” “Terwijl de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit sneller gaan dan ooit. Tien jaar geleden opereerden cybercriminelen vaak alleen. Tegenwoordig werken ze in georganiseerde groepen die steeds zoeken naar nieuwe manieren om bedrijven binnen te dringen. Dus hoe gek het ook mag klinken, net als zij, hebben ook bedrijven zoals wij baat bij onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling. We trekken nu samen op. Dat verstevigt onze positie als aanbieder van risk management en verzekeringsdiensten binnen het MKB, met name in de Brainport Eindhoven regio. Het voordeel is dat er in plaats van achteraf, vooraf wordt nagedacht. Dit voorkomt veel leed en onnodige extra bedrijfsschade.”

 

Steenoven: “Veiligheid is eerder een permanent streven dan een absolute toestand. Geen organisatie is immuun voor cyberdreigingen.” Kraakman: “dat klopt, of je nu een klein of groot bedrijf runt: door de constante toename van aanvallen is inmiddels iedere organisatie een potentieel doelwit van cybercrime en daarvan moet je je continu bewust zijn. Door het implementeren van MMOX neemt het risico van schade t.g.v. een cyber aanval aanzienlijk af. Daardoor betaal je ook aanmerkelijk minder premie en verdiend de implementatie zich eerder terug. Dat scheelt minimaal liefst 20%. Dus je wordt niet alleen preventief geholpen, het scheelt ook in kosten. Een win-winsituatie, als je het mij vraagt.”

 

De MMOX oplossing is ontwikkeld in samenwerking met:

Wilt u weten hoe u zich het beste kunt beveiligen tegen cyber risico’s?
Neem dan contact met ons op. We zijn van maandag tot en met vrijdag van tussen 8.00 en 17.30 uur bereikbaar.

Bel 040 21 11 789 of mail ons op info@leve.nl