Het grootste risico voor ondernemingen is Cybercrime

Elke twee jaar wordt er een lijst samengesteld met de grootste risico’s die ondernemingen ervaren. Deze lijst* wordt samengesteld aan de hand van duizenden interviews met eindverantwoordelijken binnen grote en mkb bedrijven. Opvallend is het risico op cyberaanvallen en/of schade aan data. Zowel wereldwijd als in Nederland is dit risico gestegen naar de hoogste positie.

 

De Risicoklassenindeling voor Digitale Veiligheid is een risicoclassificatiemodel van de Rijksoverheid voor het midden- en kleinbedrijf. Aan de hand van 11 vragen wordt een inschatting gemaakt hoe groot het risico is op een cyberincident. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) je onderneming valt en welke maatregelen er genomen moeten worden om je digitale veiligheid op orde te hebben. Benieuwd in welke risicoklasse jouw onderneming ingedeeld wordt? Doorloop in enkele minuten deze gratis tool en ontvang meteen een handige inventarisatie van beveiligingsmaatregelen.

 

Rijksoverheid Digital Trust Center

 

De Risicoklassenindeling Digtale Veiligheid is opgezet door VNO-NCW, MKB-Nederland, het Verbond van Verzekeraars, de Nationale Politie, Cyberveilig Nederland, NLdigital, het CIO Platform Nederland, Online Trust Coalitie, het Digital Trust Center en het Ministerie van EZK – onder leiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

 

Bron: *Global Risk Management Survey AON

Advies nodig? Bel 040 21 11 789 of mail ons op info@leve.nl