Zowel zakelijke als particuliere brandverzekeringen gestegen

De afgelopen jaren zijn de premies voor zowel zakelijke als particuliere brandverzekeringen gestegen. Deze stijgingen kunnen worden toegeschreven aan veranderingen in het klimaat, strenger toezicht en een beperkter aantal verzekeraars dat brandverzekeringen aanbiedt.

 

In de laatste jaren komt daar nog een aspect bij, zoals prijsstijgingen vanwege schaarsere grondstoffen, nieuwe eisen aan hernieuwbare energie en duurder en schaarser arbeidsaanbod. Deze stijgingen worden vertaald naar een prijsindex. De onderliggende waarde van bijvoorbeeld uw pand wordt duurder, waardoor automatisch de premies stijgen. De indexering voor opstal is voor 2024; 13% en voor autoverzekeringen verwachten wij gemiddeld 10% stijging op WA premies en ongeveer 7,5% op de cascopremies.

 

We proberen premiestijgingen zo veel mogelijk met u te communiceren, maar de prijsindex is vaak opgenomen in de voorwaarden van uw verzekeraar. Dit kan soms tot verrassingen leiden; u heeft geen aankondiging gehad van een premieverhoging, maar u gaat toch meer betalen. Leve BV probeert dit zo goed mogelijk te begeleiden, en soms is het raadzaam om ons een onderzoek naar een nieuw aanbod te laten doen.

Heeft u vragen m.b.t uw verzekering?
Neem dan contact met ons op. We zijn van maandag tot en met vrijdag van tussen 8.00 en 17.30 uur bereikbaar.

Bel 040 21 11 789 of mail ons op info@leve.nl